Wat is een uitvaartverzekering?

Algemeen

Een uitvaartverzekering is een verzekering die bij het overlijden van de verzekerde een dienst uitkeert. Hoewel u de verzekering afsluit op uw eigen leven, doet u dit voornamelijk voor uw nabestaanden. Zij worden op deze manier niet geconfronteerd met onverwacht hoge kosten van de uitvaart.

Uitvaart verplicht

Een uitvaart is verplicht in Nederland. De manier waarop die uitvaart wordt vormgegeven, is voor iedereen verschillend, maar er zijn een aantal kosten die er altijd zijn en waartegen u zich kunt verzekeren. Op die manier spaart u hiervoor tijdens uw leven en weet u zeker dat dit na uw dood betaald is.

Bedrijf of vereniging

Er zijn meerdere vormen van een verzekering. Zo kunt u kiezen voor een verzekering bij een commerciële verzekeraar of lid worden van een vereniging. Een vereniging werkt vaak samen met partners als het gaat om de uitvoering van de uitvaart, maar heeft zelf geen winstoogmerk. Door veel mensen tegelijk te vertegenwoordigen, is het voor verenigingen mogelijk om lagere tarieven te hanteren.

Uitkering in natura

Onderlinge Begrafenis- en Crematievereniging Holz keert altijd uit in diensten, men ontvangt na overlijden geen financiële vergoeding. Op deze website leest u meer over de pakketten die Begrafenisvereniging Holz aanbiedt en over de kosten die daarbij horen. Heeft u vragen, dan kunt u deze mogelijk nalezen bij veelgestelde vragen of direct contact opnemen.